Pusculita

Agentie imobiliara Gheorgheni

Pusculita

 

Ți-am adus cele mai bune metode încercate și testate pentru a economisi cu ușurință bani, astfel încât să îți poți atinge obiectivele financiare mai devreme sau imediat.


Fiecare persoană vrea să pună bani deoparte lună de lună pentru vacanțe, renovări de locuințe sau chiar o mașină nouă, dar să recunoaștem, nu este atât de simplu.


Pentru a economisi bani, ai nevoie de perseverență și de un obiectiv bine întemeiat. Mai întâi de toate, te vom învăța:

1. Contabilitatea cheltuielilor dvs.


Unul dintre cele mai ascultate sfaturi este să vă scrieți cheltuielile! Acesta este un mod eficient de a urmări încotro vă îndreptați. De asemenea, oferă o serie de alte informații despre „pe ce arunci banii pe fereastră”.


Aplicațiile concepute special pentru acest scop, vă pot ajuta, de asemenea, să începeți să vă monitorizați cheltuielile: Like, Wally, Money Manager.


Amintiți-vă ideea principală, această metodă va fi eficientă numai dacă vă obișnuiți cu adevărat și înregistrați imediat fiecare achiziție! Da, și ciocolata pe care o cumperi în fiecare săptămână! Pe termen lung, depuneți eforturi pentru a învăța să efectuați achiziții conștiente pe baza propriilor statistici de achiziții și pentru a reduce numărul de cheltuieli pe care simțiți că pierdeți bani.


2. Planificați în prealabil – bugetul


După ce ați învățat să vă gestionați cheltuielile, este rândul dvs. să elaborați un buget. La începutul lunii, decideți ce doriți să cheltuiți și câți bani veți economisi în mod conștient în acest fel.

În copilărie, am fost întotdeauna învățat că dacă am 10 lei cheltuiesc doar 9 lei, dar cea mai bună metodă este regula 50-30-20 a lui Elizabeth Warren: Cheltuiți 50% din câștiguri pentru nevoile dvs. (locuințe, alimente), 30% pentru dorințele dvs. (hobby-uri, călătorii) și restul de 20% pentru creșterea economiilor.


Ca o paranteză, aici eu aș reformula aceste procente: 10% pentru dăruire, în cazul în care există datorii 10% pentru a înapoia datoria, din suma rămasă pentru nevoile dvs. (locuință, alimente ș.a.), 20% pentru creșterea economiilor (pușculiță), ceea ce rămâne pentru dorințele dvs. (hobby-uri, călătorii).


3. Începeți cu pași mărunți


Ca și în toate celelalte domenii în care dorim să atingem un obiectiv stabilit, este important să perseverăm, astfel încât impulsul inițial să nu se răstoarne în câteva luni, să stabilim o sumă lunară care să fie realizabilă și realistă. Să nu uităm că, cu 100 de lei pe lună, nu vom atinge libertatea financiară!


4. Replanificați


Verifică-ți bugetul cel puțin o dată pe an! Nu faceți greșeala obișnuită că, după creșterea salariului, să crească doar costul dorințelor. Dacă câștigați mai mult, puneți deoparte mai mult!


5. Regula de o săptămână


Oricât de bine știm cum funcționează anunțurile și cât de multă influență au acestea asupra clienților, ne îndrăgostim adesea de ele pentru că ne afectează sentimentele pe moment. În astfel de momente, atunci când facem cumpărături, avem tendința de a cumpăra mai multe lucruri inutile, ceea ce reprezintă, de asemenea, o pierdere de bani, cheltuieli inutile.


Mergeți sigur și pentru fiecare achiziție de peste 100 de lei, așteptați o săptămână până aveți timp să vă gândiți dacă aveți cu adevărat nevoie de obiectul respectiv sau nu. Puteți economisi mulți bani cu această metodă.