Secretul 10: Beciul... O Necesitate Sau Un Lux?

Agentie imobiliara Gheorgheni

Secretul 10: Beciul... O Necesitate Sau Un Lux?

 

Intrebare ajutătoare: care este valoarea totală a vinului şi a murăturilor depozitate în beci pe următorii 30 de ani?

Principalul scop al beciului este, de cele mai multe ori, acela de a conserva alimente și băuturi. Aici se pot păstra, în condiții optime, butoiul de varză, legumele, fructele sau damigenele cu vin.

Dacă lucrezi în industria alimentară sau în cea viticolă, ori dacă ești pasionat de vinuri vechi și scumpe, este de înțeles că ai nevoie de acest spațiu pentru a-ți depozita produsele; doar îţi câştigi existenţa din ele sau le foloseşti pentru a-ţi alimenta şi rafina hobby-ul.

În schimb, dacă ai doar câteva borcane de murături și o damigeană de vin de casă, iar bugetul tău nu prevede cheltuieli suplimentare cu beciul, eu zic să te gândeşti de două ori înainte de a face o astfel de investiţie.

Atunci când finanţele nu îți permit multe devieri, trebuie să gândești în termeni de necesitate și nu în termeni de dorință.

Nu te gândi la beci drept un spațiu de depozitare pentru absolut orice. Poți găsi și alte soluții mai puțin costisitoare alături de constructor, astfel încât să câștigi mai mult spațiu fără să fii nevoit să îți construiești o astfel de încăpere.

Un exemplu de spațiu de depozitare pentru lucruri care nu îţi trebuie în mod uzual ar fi: PODUL.

De asemenea, în afară de cheltuielile provenite din construcția propriu-zisă a beciului, mai trebuie să le ai în vedere și pe cele legate de mentenanța acestuia.

Betonul utilizat trebuie să aibă un grad înalt de impermeabilitate și, mai mult decât atât, vei avea nevoie de hidroizolație pentru a împiedica infiltrarea apei în această încăpere.

În cazul în care beciul are intrare în rampă (spre exemplu, intrarea pentru garaj), apare necesitatea unui DRENAJ PENTRU APA care se adună din ploi.

Cantitatea de apă adunată va trebui eliminată prin intermediul canalizării sau, în lipsa acesteia, va trebui construit și un bazin de colectare.

Zonele cu teren perfect orizontal necesită o atenție deosebită în momentul în care este construită intrarea în beci.

Vei avea nevoie să realizezi o ARIE DE DRENAJ și să îți asiguri protecția împotriva precipitațiilor, ca să nu riști să fii inundat la prima ploaie mai serioasă.

Iar acestea sunt doar câteva detalii tehnice legate de realizarea unui beci!... Mai există multe altele, de o complexitate mai înaltă.

Așadar, chiar merită să investești atâția bani, timp și energie pentru o cantitate mică de murături și vin?

Decizia este a ta, însă îți recomand să ții cont de NEVOILE TALE REALE, în concordanţă cu POSIBILITĂŢILE DE CARE DISPUI.

SURSA: Cristian Budau
Construieste cu capul pe umeri pentru a ramane cu bani in buzunar :)