Secretul 7 Stiai ca emotiile costa? Cum poti sa tii in frau emotiile pentru a tine sub control costurile ?

Agentie imobiliara Gheorgheni

Secretul 7 Stiai ca emotiile costa? Cum poti sa tii in frau emotiile pentru a tine sub control costurile ?

 


Ei bine, e cunoscut faptul că, în momentul în care ajungem să ne ocupăm de amenajările interioare, calculele o iau razna. Care sunt cauzele pentru care nimic din ce-am pus pe hârtie iniţial nu mai corespunde cu realitate de pe teren, în final?

Răspunsul pe scurt: emoţiile.

Da, ai auzit bine, la acest capitol, emoţiile joacă un rol decisiv. Nu am văzut până acum cuplu care să intre într-un show-room de mobilă sau unul de draperii, obiecte sanitare ori electrice şi să nu exclame astfel în faţa unui decor care le-a trezit emoţie:
"Wooow, fix aşa îmi imaginam dormitorul (sau baia, sau bucătăria...)!"
"Dacă nu am candelabrul acesta în dining,..."
"Uite ce bine arată colţarul ăsta..."
"Masa asta din stejar masiv, este, oh..."

De cele mai multe ori, atunci când componenta afectivă intră în joc, raţionalul tinde s-o ia la goană. Încearcă să-l readuci la masa negocierilor, însă. Da, aici despre asta este vorba – o negociere permanentă între raţional şi emoţional.
De cele mai multe ori, decizia va fi luată emoţional, dar trebuie să încerci să suprapui deciziile mânate de emoţie peste argumentele raţionale. Cum poţi face asta? Prin multiplicarea opţiunilor.

Aşadar, trebuie să-ţi creezi convingerea – dacă încă nu o ai – că obiectul de decor pe care îl ai în faţa ta la un moment dat NU este singura variantă existentă pe lumea asta care să se potrivească în dormitorul, baia, bucătăria sau diningul tău. Ai şi alte opţiuni!

Cercetează mai multe alternative şi fă alegerea finală punând în balanţă ceea ce ţi-ar plăcea cu ceea ce îţi permiţi (adică suma pe care ai distribuit-o în buget la capitolul respectiv).


Ponturi pentru Decorul Casei Tale, care să nu te usture la buzunar


Amenajarea Dormitoarelor

Dacă ți-ai dorit un dormitor mare, să zicem de 5 x 5 metri, poți cu siguranță să te răsfeţi cu un pat king size, două noptiere, două fotolii confortabile din care să te uiți seara la TV... și chiar și un dressing, dacă vrei să îl încorporezi în spațiul dormitorului.

În schimb, dacă dormitorul tău este relativ mic, ia în considerare adăugarea unui SPAȚIU DE DEPOZITARE SUB PAT, fie optând pentru un pat cu sertare, fie pentru cutii care pot sta sub pat. Un alt mod prin care poţi crea senzația de spațiu este să aplici pe unul dintre pereți un FOTOTAPET cu un raft de cărți, spre exemplu, sau o fereastră care dă spre o grădină...

Nu uita de PERDELE şi DRAPERII atunci când îţi concepi bugetul. De cele mai multe ori, aceste cheltuieli nu sunt luate în calcul, ori sumele investite aici nu sunt deloc de neglijat.


Amenajarea Livingului

Designul simetric este cel mai ușor de obținut şi nu te obligă să faci rabat de la calitate. Nu vei mai avea bătăi de cap despre unde să pui rafturile noi, sau măsuța de cafea.

Alege un obiect de interes și decorează apoi în jurul lui, astfel încât să fie pus în valoare și tot ce este în restul camerei să se armonizeze cu obiectul respectiv.

Recomandare: rezistă tentației de a acoperi fiercare colț alb de perete! Spațiul gol este la fel de necesar ca cel decorat, și îl poți folosi pentru a crea echilibru între elementele de decor.


Amenajarea Bucătăriei

Adaugă A DOUA CHIUVETĂ doar dacă ai suficient spațiu.
Adaugă un spațiu unde poți mânca imediat, fără să mai fie nevoie să pui masa în dining.

Nu uita de dispozitivele de RECICLARE, din ce în ce mai folosite în ziua de azi. Colectarea selectivă a gunoiului, prin separarea deşeurilor menajere de toate celelalte, îți va asigura un trai mai sănătos și mai puțin costisitor.

Cristian Budau
Construieste cu capul pe umeri pentru a ramane cu bani in buzunar :)

P.S. Tu ce planuri ti-ai facut legat de amenajarea case? Ai un buget ? Ce provocari ai la acest capitol ?