Secretul nr 4 : Cum reduci costurile totale ale casei prin optimizarea suprafetelor spatiilor componente

Agentie imobiliara Gheorgheni

Secretul nr 4 : Cum reduci costurile totale ale casei prin optimizarea suprafetelor spatiilor componente

 Dacă în momentul de față livingul tău are 16 m2, dar îţi doreşti o cameră mai spaţioasă, care ar fi o suprafață care să te satisfacă în mod real? 22 m2 sau 24 m2? Atunci de ce să îți construiești un living de 40 m2?


Cea mai mare eroare în ceea ce priveşte dimensionarea suprafeţelor încăperilor unei case se datorează trecerii dintr-o extrema într-alta. Dacă am stat ani de zile într-un apartament mic, de 50 mp, la casă ne dorim ca atăt să aibă numai livingul.

Implicaţiile unor astfel de scenarii asupra costurilor se iau doar rareori în calcul. Ori ceea ce le spun insistent clienţilor mei este: "Degeaba ne dorim să punem presiune pe BUGET, în conditiile în care suntem lejeri în ceea ce priveşte suprafeţele".


Te vei lovi, astfel, de problema mobilării locuinţei. Vei dori să scapi de senzația aceea neplăcută de gol, de casă nelocuită, dar vei fi nevoit să compromiți, cel mai probabil, aspectul estetic și bugetul total al investiției tale.

Cel mai bine este să te sfătuiești cu proiectantul cu care lucrezi, astfel încât să poți vedea o imagine tridimensională a fiecărei camere, imagine care să includă și ușile, ferestrele și piesele importante de mobilier.

De asemenea, te sfătuiesc să te interesezi cu privire la costurile suplimentare aferente pentru fiecare metru pătrat de construcție pe care îl gândești în plus față de ceea ce ai, de fapt, nevoie.

Recomandări:
Vizitează case cu dimensiuni similare cu ceea ce iţi doreşti tu ÎNAINTE de a te duce la proiectant.

Vizitează camere, băi şi bucătării similare ca suprafaţă cu cele pe care le vrei tu înainte de a da drumul proiectării.

Notează-ţi suprafeţele pe care ţi le doreşti după ce le vezi faptic, în teren.
Fii atent la spaţiile holurilor şi, împreună cu arhitectul tău, optimizează-le cât poţi de mult, reducând spaţiile care nu se justifică!!!

Întreabă-te la fiecare spaţiu al casei dacă acela îţi este strict necesar şi pune în balanţă ce este mai important pentru tine: să ai, de exemplu, un dressing de 10 mp sau să rămâi cu 4-5-6 mii de euro în buzunar şi să găseşti alte alternative?

ATENŢIE!!!

O baie cu doar 5 mp mai mare (adică 11 sau 12 mp în loc de 6 sau 7 mp) te poate duce la câteva sute sau chiar mii de euro în plus.

Vizualizează-ți casa, cu toate detaliile sale, înainte să dai ok-ul final proiectantului cu care lucrezi.

Dacă procedezi în acest mod, după construcția casei nu va mai fi nevoie să îți faci un nou credit doar ca să îți cumperi mobilierul de bază. Vei face economii importante pe care le vei putea investi apoi în decorațiunile interioare ale căminului tău.

Nu vei mai alerga după cele mai ieftine oferte pentru anumite materiale, ci chiar vei avea o posibilitate reală de a decide să îți cumperi ce îți place, nu doar ce îți permiţi!

Recomandare:

Atunci când îți gândești fiecare cameră în parte, pune pe hârtie piesele de mobilier, cu dimensiunile lor reale. În funcție de spațiul ocupat de acestea, adaugă zonele de trecere care dau camerei senzația de spațiu.

Nu uita să iei în calcul și înălțimea fiecărui etaj, în așa fel încât să nu descoperi prea târziu că ai o casă prea înaltă, în care nu doar că te vei simți ca într-o bibliotecă publică, ci vei fi nevoit să şi investeşti sume mai mari pentru a menţine o temperatură potrivită.

O înălţime medie a apartamentelor comuniste este de 2,4 - 2,5 m.
Înălţimea optimă a unei case este de 2,6 - 2,7 m.

In articolul urmator iti voi spune, de ce gandul la musafirii ce o sa innopteze la tine odata pe an te poate costa mii sau zeci de mii de euro in plus, si cum sa elimini aceste costuri nejustificate :) !!! Stai cu ochii pe mailul urmator :)

Sursa

Cristian Budau
Construieste cu capul pe umeri pentru a ramane cu bani in buzunar :)