Secretul nr 6 Reducerea costurilor cu ajutorul optimizarii Dotărilor Casei Tale

Agentie imobiliara Gheorgheni

Secretul nr 6 Reducerea costurilor cu ajutorul optimizarii Dotărilor Casei Tale

 Le-ai prevăzut încă de la început sau vei descoperi abia la final că nu le poţi acoperi cu bugetul stabilit?

9 tehnici de optimizare a bugetului în functie de fiecare dotare în parte

Realizează o listă de dotări pe care ţi le doreşti încă de la început, alături de bugetul aferent, și străduiește-te să nu depășești ceea ce ți-ai propus, astfel încât să poți face economii, dar să obții şi rezultatul dorit – casa mult visată!

Hai să facem o trecere în revistă a dotărilor casei:
Gresia
Faianța
Parchetul
Obiectele sanitare
Corpurile de iluminat
Ușile de interior
Tâmplaria PVC
Mobilierul de bucătărie
Aparatele pe care dorești să le incluzi în mobilierul de bucătărie (cuptor, plită electrică, hotă, mașină de spălat vase, combină frigorifică)
Draperii
Obiecte de mobilier
Diverse decorațiuni

Iată mai jos cele 9 tehnici de optimizare a bugetului în funcţie de dotări:

Concepe un buget pentru fiecare dintre aceste dotări, astfel încât să poţi urmări cheltuielile cu uşurinţă pe măsură ce faci achiziţiile.
Respectă acest buget.
Dacă l-ai depăşit la unul dintre capitole, încearcă să compensezi la celelalte.
Stabilește, alături de constructor, exact ce dotări vrei să aibă casa pe care ți-o dorești. Spune-i arhitectului tău că îți dorești să vizualizezi un plan tridimensional al locuinţei, astfel încât să analizezi atât aspectul interior, cât şi pe cel exterior încă din fază de proiect. Şi unul, şi celălalt îţi pot completa imaginea de ansamblu asupra bugetului potrivit pentru fiecare capitol.
Adresează cât mai multe întrebări constructorului cu privire la oferta pe care ți-a făcut-o, astfel încât să afli dacă anumite dotări sunt incluse în prețul casei, precum și care ar fi costul elementelor suplimentare pe care dorești să le incluzi.
Exprimă-ți dorințele cu privire la dotările ne-negociabile de care vrei să dispui în noua ta locuință și nu accepta să îți fie impusă construcția unei case care cuprinde mult mai mult decât ai nevoie.
GARANŢII: ai grijă, totodată, la modul în care sunt puse în operă toate aceste dotări și încearcă, pe cât posibil, să lucrezi cu firme care oferă GARANŢIA lucrării executate.
INSTALAȚIILE SANITARE: foloseşte MATERIALE DE CALITATE, montate de către INSTALATORI PRICEPUŢI. E singura soluţie dacă vrei să laşi în urmă complet coșmarul mirosului de canalizare de la bloc, al țevilor sparte sau înfundate.Vei cheltui mai puțini bani pe produsele de curățenie pentru că nu va mai trebui să dizolvi piatra și rugina lunar ori să desfunzi scurgerea de la chiuvetă la câteva săptămâni; ba chiar vei avea posibilitatea să îți montezi filtre de apă care să te ferească de orice impurități sau patogeni proveniți din sursa de apă potabilă.
Obiecte sanitare: obligatoriu materiale de calitate, cu garanţii mai mari de 5 ani; dacă îţi permite bugetul, optează chiar pentru cele cu garanţii de minim 10 ani. De ce? Crede-mă, varianta ieftină va sfârşi prin a te costa mai scump pe termen lung. Întâlnirile cu instalatorul o dată la 6 luni pentru probleme la baie reprezintă o "distracţie" destul de costisitoare (instalatorii buni sunt din ce în ce mai rari şi mai scumpi), aşa că nu da banii pe chinezării la care să cedeze garniturile după câteva utilizări. La acest capitol, îţi recomand să te concentrezi de la bun început pe CALITATE testată şi pe GARANŢII.


Acum vin si te intreb . Stiai ca emotiile costa? Cum poti sa tii in frau emotiile si odata cu ele si costurile legate de amenajarea casei ... asta iti voi povesti in mailul urmator !!! Este foarte tare ceea ce o sa-ti spun ! Stai cu ochii pe mail si vei vedea :)

Sursa

Cristian Budau
Construieste cu capul pe umeri pentru a ramane cu bani in buzunar :)